Tijdens de laatste werksessie op 23 februari 2024 werd de mogelijke vervolgstap na het ‘Ambitieweb’ in de Aanpak Duurzaam GWW al een stuk duidelijker. Met name de concrete tool, die Anacon en gemeente Losser hanteren, zorgt voor een heel concrete uitwerking.
In de tussentijd werken de deeltijd-studenten van de opleiding Civiele Techniek van de HAN aan een onderzoek naar een ‘verbeterde Aanpak Duurzaam GWW’. In de werksessie van aanstaande vrijdag zijn de studenten aanwezig om hun onderzoeksresultaten tot nu toe te pitchen, om vervolgens in een cross-over het vraagstuk samen met de aanwezigen verder te verdiepen.
Praktische informatie
- Datum: vrijdag 5 april
- Tijd: van 9:00 uur tot 11:30 uur
- Locatie: Connect-U, Enschede
De overheden, die met een project aan de Challenge meedoen, delen vervolgens hun kennis en ervaringen uit de afgelopen periode in de cross-over. De andere aanwezigen delen tijdens de werksessie vanuit hun expertise ook hun kennis en ervaringen. De studenten starten na vrijdag met de ontwikkelfase. Op basis van hun onderzoek en de input die ze ophalen gaan ze in deze fase aan de slag met een concrete ‘Verbeterde Aanpak Duurzaam GWW’.
In het tweede deel van de werksessie vertelt Sander Lubberhuizen in een workshop over de door gemeente Enschede ontwikkelde tool om de gevolgen van (circulaire) keuzes te vertalen naar CO2-uitstoot. Erg interessant om te zien hoe hij dit oppakt en waar dit toe leidt om vanuit de huidige situatie stappen te zetten.
De werksessie van aanstaande vrijdag ziet er als volgt uit:
- 9:00 uur: Welkom en terugblik vorige sessie
- 9:30 uur: Pitch studenten HAN Ontdekkingsfase Duurzaam GWW
- 9:45 uur: Cross-over studenten en werkveld/experts
- 10:30 uur: Plenair samenvatting
- 11:00 uur: Toelichting CO2-berekeningstool Enschede
- 11:30 uur: Vervolgacties en afronding
Meld je direct aan!
Meld je aan via deze link of via onderstaande button.
We kijken ernaar uit om je te zien!