Tijdens het Smart TinyLab Symposium 2023 presenteren de projectpartners van het aflopende EFRO-project de belangrijkste onderzoeksresultaten en wordt aandacht gegeven aan nieuwe werkzaamheden, de potentie van het lab en mogelijkheden tot samenwerking. Het belang van onderzoeksfaciliteiten voor de regio, zoals het Smart TinyLab, zal centraal staan en daarbij kunnen ook integratievraagstukken en ontwikkelbehoeftes vanuit het bedrijfsleven terplekke worden bediscussieerd. Als aanvulling hierop zal een keynote speaker aandacht besteden aan het belang van technisch- en praktijkgericht onderzoek ter versnelling van de energietransitie.
Praktische informatie
- Datum: woensdag 28 juni 2023
- Tijd: 13.30 uur tot 17.30 uur
- Locatie: Smart TinyLab, Enschede
Meld je aan hier aan of via onderstaande button.
Wegens een beperkt aantal plekken voor deze bijeenkomst geldt hierbij Vol = Vol. Aanmelden is mogelijk tot 20 juni 2023.
Programma
- 13.30 uur: Inloop
- 14.00 uur: Opening
- 14.15 uur: Doelen, Resultaten & Ambitie van het onderzoeksproject ‘Smart TinyLab: Proeflab voor systeemintegratie in de bouw’, door Christian Struck (Saxion, Lector Sustainable Building Technology)
- 15.00 uur: Keynote speaker Guus Mulder van TKI Urban Energy (Programmamanager Versnelling energierenovaties van woningen & gebouwen)
- 15.30 uur: Bezoek ‘marktplein’ met stands van alle projectpartners incl. borrel.
- 17.30 uur: Einde
Wat is het Smart TinyLab?
Het Smart TinyLab is een laboratoriumfaciliteit ter bevordering van systeemintegratie en innovatie in de bouw. Het lab maakt het voor regionale bouwpartners en bouw gerelateerde bedrijven mogelijk hun producten en diensten onder reële omstandigheden door te ontwikkelen, testen, valideren en demonstreren. Het lab faciliteert de samenwerking tussen bedrijven, studenten en onderzoekers om gezamenlijk tot toepasbare oplossingen voor innovatie vraagstukken te komen. Zo versterkt de samenwerking het innovatieve vermogen van de betrokken bedrijven.
Het lab biedt bedrijven o.a. de mogelijkheid om de invloed van binnen- en buitenklimaat, alsmede gebouwgebruikspatronen in combinatie met het energieverbruik van verschillende productgroepen en -segmenten kwantitatief te simuleren en te beoordelen. Dit maakt de vergelijking tussen de theoretisch verwachte en praktisch gerealiseerde product prestaties mogelijk.
Gesubsidieerd door EFRO voeren een aantal bedrijven onderzoeken uit in het lab. De deelprojecten zijn vormgegeven door de volgende partners: BINX Smartility, Bouwschool Twente, BRControls, Eaton Nederland, De Groot Vroomshoop, Pilkington Nederland, Microgrid Solutions, Twiqel en Winkels Techniek.
Wil je er ook bij zijn?
Meld je via hier aan of via onderstaande button.
Wegens een beperkt aantal plekken voor deze bijeenkomst geldt hierbij Vol = Vol. Aanmelden is mogelijk tot 20 juni 2023.